Nytt kartlag - Sensitive artsdata

Datane som finnes i dette kartlaget er hentet fra Miljødirektoratet sin database Sensitive artsdata.

Her er informasjon om forekomsten av 27 ulike arter som miljødirektoratet etter en risikovurdering har funnet behov for å skjerme. Kartlaget i temakart viser sensitiv artsdata med skjerming (maskering). Størrelsen på maskeringsrutene varierer mellom 4x4 km, 8x8 km og 16x16 km for de ulike artene.

 

Selv om informasjonen ikke er åpent tilgjengelig, er det likevel mulig for offentlig forvaltning, entreprenører/utbyggere, konsulentvirksomheter og andre med legitime behov å få tilgang til relevante data for det aktuelle område eller prosjekt man er ansvarlig for. De som har et slikt særlig behov for presis stedfesting av sensitive artsdata kan be fylkesmannen om innsyn til data. Fylkesmannen vil da vurdere det aktuelle behovet og eventuelt avgrense tilgang til nærmere geografisk områder eller til bestemte tidsperioder. Kontaktpersonen hos Fylkesmannen er Cathrine Stabel Eltervåg.

 

For nærmere informasjon om artsutvalg og maskering, se Retningslinjer for håndtering av sensitive artsdata

 

Det er mulig å filtrere temaet for å vise enten en eller flere arter på kartet. Dette gjøre du ved å klikke på filter knappen (uthevet i rødt i bildet nedenfor).

Publisert 10.12.2020